Herengracht 14 Purmerend

+31 (0)299-621931

Maandag - Vrijdag: 9:00 - 17:00

Snel een website nodig?
Dat kan.

website ontwerp en onderhoud

Persoonlijk en op maat gemaakt

Van idee tot werkende website

Heb je al uitgewerkte plannen voor een nieuwe website? Of misschien alleen een paar richtlijnen? Je kunt het allemaal kwijt in het eerste gesprek. In dit gesprek wordt ook gebruik gemaakt van een checklist zodat er niets wordt vergeten. De ontwerpers van wwXL gaan daarna met plezier aan de slag met jouw ideeën die ze gebruiken als startpunt van het creatieve proces dat websites bouwen heet.

Als er een eerste versie klaar is, wordt die getoond aan de opdrachtgever. Er is dan natuurlijk inspraak mogelijk, zodat de website precies zo kan worden als je bedacht had. Meestal hebben klanten van wwXL genoeg aan één tussenversie, maar het is ook mogelijk om meer tussenversies te zien.

Heb je naast een website ook nog geen logo, lees dan onze pagina over logo- en huisstijlontwerp.

Vindbaarheid en benadering vanuit bezoekersperspectief

Het bouwen van een mooie website is leuk en vraagt om veel creativiteit, maar het vindbaar maken van de website is ook een uitdaging die onze ontwerpers met plezier aangaan. Als je hierover meer wilt weten, kun je de pagina over SEO lezen. Naast vindbaarheid draait bij een ‘effectieve’ website ook om het tevreden krijgen van de bezoekers. WwXL maakt de vertaalslag van jouw wensen naar de juiste beeldvorming voor de klant.

Onze tools

Voor het ontwerp gebruiken wij meestal WordPress, een content management systeem dat zeer zoekmachinevriendelijk is en daarom goed geïndexeerd kan worden door bijvoorbeeld Google en Bing.

We kunnen ook websites bouwen in static HTML, Joomla, Modx, Druppal en Dreamweaver.

Standaardopbouw van een website

Er zijn in de meeste gevallen vier soorten pagina’s te onderscheiden in een website, namelijk de homepagina, de inhoudspagina’s, de contactpagina en de sitemap.

Deze webpagina’s hebben allen weer verschillende vaste onderdelen. De volgende onderdelen zijn ook terug te vinden in de pagina die je nu leest. Ten eerste bevindt zich bovenaan de pagina de top banner, een strook met bijvoorbeeld een logo en enkele gegevens. Daar tegenover, onderaan de pagina, bevindt zich de footer, met links naar onderdelen van de website en de claim van rechten. Verder bevindt zich onder de top banner een menu dat je naar de verschillende hoofdpagina’s van de website leidt. In dit menu is ook een zoekfunctie opgenomen. Ten slotte staat er op iedere pagina in het midden de content, zoals de tekst die je nu leest.

Andere onderdelen van een pagina, die niet op deze pagina te zien zijn, zijn bijvoorbeeld een nieuwsarchief, een Google Maps locatie zoeker en een Contactformulier.

Deze vaste structuur is handig omdat iedereen hem kent. Het navigeren op een website die je nog nooit gezien hebt wordt hierdoor veel eenvoudiger. Uiteraard kun je ook voor een totaal andere structuur kiezen als dat gewenst is.

De veiligheid van een website is ook een belangrijk onderwerp. We maken vaak een totaalpakket waarbij de website, de veiligheid en de vindbaarheid worden meegenomen.