Herengracht 14 Purmerend

+31 (0)299-621931

Maandag - Vrijdag: 9:00 - 17:00

SES, Search Engine Security

SES, Steeds belangrijker!​

Een veilige website

Veilige website

Een veilige website is niet alleen belangrijk voor u en uw klanten, maar ook voor de vindbaarheid. Zoekmachines zoals Google en Bing houden tegenwoordig bij of websites veilig zijn en houden hier rekening mee bij de indexering. Veilige websites zijn beter vindbaar dan onveilige websites. Het is daarom ook voor uw marketing belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid van uw website.


Wat is er nodig om een veilige website te hebben? 

Certificaat

Voor elke website raden wij een certificaat aan. Dit kan op meerdere manieren. wwXL heeft veel ervaring met de installatie en het onderhoud van certificaten. Als u hierbij hulp nodig heeft kunnen we u altijd adviseren, ook als wij de website niet zelf hebben gebouwd of hosten. We maken zelf geen winst op certificaten en zullen u daarom altijd van een onafhankelijk en duidelijk advies voorzien.

Tegenstrijdige belangen

Tijdens de installatie van een website worden door de websitebouwer vaak diverse beslissingen genomen welke onderdelen en instellingen er gemaakt moeten worden. De klant wil vaak zo snel mogelijk een werkende website hebben. Het maken van een veilige website kost echter vaak wat meer tijd. Om de prijs te drukken wordt de veiligheid ook weleens achterwege gelaten.
Een goede websitebouwer meldt in elk geval de mogelijke risico’s van het weglaten van bepaalde onderdelen. wwXL heeft de veiligheid van websites hoog op de prioriteitenlijst staan en zal altijd open communiceren over wat dit inhoudt.

Pentesten

Wij raden iedereen aan die een website heeft om deze minimaal één keer per jaar te laten pentesten door een extern bedrijf. Bij een pentest wordt er door specialisten geprobeerd de website te ‘hacken’. Zij vertellen u achteraf waar de kwetsbaarheden van uw website liggen en wat u kunt doen om dit op te lossen. Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen, en de kosten voor een pentest zijn vele malen lager dan de kosten en problemen die een gehackte website door echte hackers met zich meebrengt.

WordPress security

Bij een contentmanagementsysteem zoals WordPress moet er aandacht worden besteed aan de veiligheid. Een standaard WordPress installatie waarbij dit niet is gedaan wordt soms al binnen enkele weken overgenomen door hackers. wwXL heeft veel kennis van het veilig maken van WordPress en doet dit graag voor u. wwXL kan dit ook voor u doen als u uw website ergens anders heeft laten bouwen.

Updates

Het uitvoeren van updates is noodzakelijk om een veilige website ook daadwerkelijk veilig te houden. Vanaf ons hostingpakket wordt er twee keer per jaar veiligheidsupdates gedaan op de website. Zo worden door ons de plug-ins, de servers en het control-panel van de laatste veiligheidsupdates voorzien.

Broncode

Er is speciale aandacht nodig voor de veiligheid wanneer er programmacode wordt geschreven voor uw website. Speciaal gemaakte code moet altijd door een expert worden gecontroleerd voordat deze in productie wordt genomen.